A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
Amíg a hús fő, a rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Amikor a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, majd addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A megfőtt rizst egy kiolajozott közepes tepsibe tesszük. Ráöntjük a pörköltet, és alaposan összekeverjük, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon. A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, és a rizs tetejére szórjuk. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 20-25 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és kissé megpirul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!