Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojással rakott burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 8 db tojás
  • 1,5 kg burgonya
  • 30 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 teáskanál só
  • bors
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és enyhén megpirítjuk. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A tojások közül négyet szintén keményre főzünk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A kolbászt szintén vékony karikákra vágjuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, majd rétegezve belerakjuk a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt és a szalonnát. Közben enyhén sózzuk és borsozzuk.

A maradék négy tojást egy tálban összekeverjük a tejföllel, borssal és a fűszerpaprikával. Ezzel a keverékkel leöntjük a tepsiben lévő rétegeket. Előmelegített sütőben, 180–200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Tipp

Ha szeretnénk, a rétegek közé reszelt sajtot is tehetünk, így még szaftosabb és gazdagabb lesz az étel. Savanyúsággal vagy friss salátával tálalva teljes ebédként is megállja a helyét.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojassal-rakott-burgonya/