Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojással töltött fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fasírthoz

  • 1 kg darát hús
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej öröshagyma
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál só
  • 2 tojás

A töltelékhez

  • 10 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só

Elkészítése

A töltelékhez 8 tojást megfőzünk keményre és ha kihűlt, akkor apróra vágjuk. Hozzáadunk 2 egész tojást, a felvágott petrezselyemzöldet, ízesítjük és összekeverjük.

A húst a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét egy sütőpapírra vagy zacskóra kiterítjük (előtte pici vízzel bekenjük a zacskót, hogy könnyebb legyen vékonyra szétnyomkodni rajta a húst).

A tojásmasszát is elfelezzük. Az egyik felét a szétnyomkodott húsmasszára terítjük. A zacskó segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy készítjük el.

A tetejüket megkenjük olajjal vagy zsírral, hogy ne csattanjon szét a hús és 30-40 percig sütjük közepes lángon.

Szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojassal-toltott-fasirt-3/