A rizst alaposan átmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg a rizs fő, meghámozzuk a tököt, lereszeljük, és besózzuk. A répákat is lereszeljük, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a megfőtt rizst és a levétől kinyomkodott tököt.
A hagymákat és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. Hozzáütjük a tojást, fűszerezzük, és friss petrezselymet adunk hozzá. Az egészet alaposan összekeverjük. Ha a keverék túl laza lenne, 2-3 evőkanál zsemlemorzsával sűríthetjük.
Az elkészült masszát olajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és 200 fokon 35-45 percig sütjük, amíg a szélein megbarnul.
Sztori:
Anyósom kertjében rengeteg tök termett, de főzelékként nem kedvelem, ezért kitaláltam ezt a receptet. Azóta már csak így készítjük, és a család minden tagjának a kedvence lett.