Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tölcsérbe töltött csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • víz (kb 2,5-3 dl)
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg só
  • 2 tojás
  • kevés olaj

A kenéshez:

  • 1 tojás
  • szezámmag

A pirított csirkemájhoz:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 kg csirkemáj
  • kakukkfű
  • bors
  • só

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzádunk 1 kiskanál cukrot, majd felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd a megkelt élesztőt és még kb 3 dl vizet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

1 órán át kelesztjük letakarva langyos helyen.

Közben elkészítjük a tölcséreket. Vastag gurigát vagy A4-es rajzlapot a rövidebb éle mentén feltekerjük, majd alufóliával befedjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és még 5 percig pihentetjük.

A tésztákat kisodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal és ismét 10 percig pihentetjük.

180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfüvet, sót, borsot szórunk rá ízlés szerint és készre sütjük.

A tölcséreket lehúzzuk a formákról ha kihűltek, majd beletöltjük a csirkemájas ragut.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tolcserbe-toltott-csirkemaj/