Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kettévágjuk. A belsejét óvatosan kivájjuk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek. A töltelékhez a főtt tojást apró kockákra vágjuk, a kolbászt és a hagymát pedig nagyon apróra daraboljuk. Ezeket összekeverjük a tejföllel, majd sóval és borssal ízesítjük.
A kivájt burgonyákat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd kiolajozott tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonyák szépen megpirulnak. Mielőtt teljesen megsülnének, kivesszük a tepsit, megszórjuk a burgonyákat reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe néhány percre, amíg a sajt ráolvad és aranybarnára sül.
Tálaláskor a burgonyákat paradicsommal és kaporral díszíthetjük.
