Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • só
  • bors
  • só

Díszítéshez

  • 1 db paradicsom
  • kapor

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kettévágjuk. A belsejét óvatosan kivájjuk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek. A töltelékhez a főtt tojást apró kockákra vágjuk, a kolbászt és a hagymát pedig nagyon apróra daraboljuk. Ezeket összekeverjük a tejföllel, majd sóval és borssal ízesítjük.

A kivájt burgonyákat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd kiolajozott tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonyák szépen megpirulnak. Mielőtt teljesen megsülnének, kivesszük a tepsit, megszórjuk a burgonyákat reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe néhány percre, amíg a sajt ráolvad és aranybarnára sül.

Tálaláskor a burgonyákat paradicsommal és kaporral díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-burgonya-2/