Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 darab burgonya (nagy)
  • 50 g vaj
  • 150 g sonka
  • 150 g reszelt sajt
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • olaj


Elkészítése:

A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük.

Ha megsültek, óvatosan hosszába kettévágjuk, kiskanállal kiszedjük a burgonya belsejét, úgy, hogy a héja ne sérüljön meg. A kikapart belsejét villával összetörjük, összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.

A burgonyahéjakban elosztjuk az apró darabokra vágott sonkát, ráhalmozzuk a tölteléket majd reszelt sajttal bővel megszórjuk. Forró sütőben (180 fokon) addig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul. Forrón tálaljuk.

[box style=”info”]Téli estéken nagyon finom és felmelegít.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-burgonya-4/