Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött, húsos burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb burgonya
  • 1 fej mogyoróhagyma (salotta)
  • 1/2 csirkemell
  • só
  • bors
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csomag bacon
  • 5 dkg reszelt (parmezán) sajt


Elkészítése:

A krumplikat megmossuk és sós vízben feltesszük főni.

A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk csíkokra vágjuk.

Serpenyőben 2 ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük.

A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd fél centiként bevagdaljuk és megsózzuk. A vágásokba töltjük a karikára vágott hagymákat, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük. Közékeverjük a pirított csirkemelleket és minden burgonya köré bacont rakunk.

Végül meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor már majdnem megsült, kivesszük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, visszatoljuk és ropogósra sütjük a burgonyát.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-burgonya-7/