Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya parasztosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab egyforma burgonya (nagyobb)
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 cm lángolt kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek.

A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra sütjük, majd a keletkezett zsiradékból kiszedjük.

A burgonyákat hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy körben a héjukon fél centi burgonya maradjon.

A töltelékhez a kolbászt, a lilahagymát, az újhagymát és 15 dkg sajtot apróra vágunk és hozzáadjuk a pirított szalonnát (igény szerint sózzuk, borsozzuk ha kell, bár eléggé sós a szalonna is és a kolbász is) és megtöltjük vele a burgonyákat.

Végül tepsire tesszük, melléjük rakjuk a kivájt főtt krumpli darabokat és 190 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük.

Ekkor kivesszük és a maradék 5 dkg reszelt sajtot elosztjuk rajtuk. Visszatesszük a sütőbe még további 4-5 percre, hogy a sajt ráolvadjon a töltelékekre.

Friss kenyérrel és a ropogósra sült krumplidarabokkal, illetve savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-burgonya-parasztosan/