Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5-6 közepes krumpli 2 tojás liszt – amennyit felvesz, kb 15-20 dkg só Töltelék: 2 virsli só, bors, oregánó fél doboz kukorica konzerv 1 cukkini egy nagy marék friss petrezselyemzöld sajt Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen összetörjük és teljesen kihűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket, ami […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes krumpli
  • 2 tojás
  • liszt – amennyit felvesz, kb 15-20 dkg

Töltelék:

  • 2 virsli
  • só, bors, oregánó
  • fél doboz kukorica konzerv
  • 1 cukkini
  • egy nagy marék friss petrezselyemzöld
  • sajt


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket, ami szinte bármi lehet. A virslit felszeleteljük, majd kevés olajon elkezdjük sütni. Ha már van rajta kéreg, akkor hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és oregánót adunk hozzá. Elforraljuk a levét.

A kihűlt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet kis adagokban. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk (az sem baj, ha kissé még ragad).

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, ecsettel beolajozzuk kissé. A masszát egyenletesen elterítjük a formában, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tölteléket belekanalazzuk, majd megszórjuk sajttal. A maradék krumplival egyenletesen befedjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel, majd kb 1 órán át sütjük. Ha pirulna nagyon a teteje, akkor fedjük be alufóliával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is