Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonyatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes krumpli
  • 2 tojás
  • liszt – amennyit felvesz, kb 15-20 dkg
  • só

Töltelék:

  • 2 virsli
  • só, bors, oregánó
  • fél doboz kukorica konzerv
  • 1 cukkini
  • egy nagy marék friss petrezselyemzöld
  • sajt


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket, ami szinte bármi lehet. A virslit felszeleteljük, majd kevés olajon elkezdjük sütni. Ha már van rajta kéreg, akkor hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és oregánót adunk hozzá. Elforraljuk a levét.

A kihűlt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet kis adagokban. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk (az sem baj, ha kissé még ragad).

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, ecsettel beolajozzuk kissé. A masszát egyenletesen elterítjük a formában, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tölteléket belekanalazzuk, majd megszórjuk sajttal. A maradék krumplival egyenletesen befedjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel, majd kb 1 órán át sütjük. Ha pirulna nagyon a teteje, akkor fedjük be alufóliával.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-burgonyatekercs/