Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött camembert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db camambert sajt (elég hozzá a kisebb méretű is, ez olcsóbb is)
  • 1,5 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg füstölt főtt tarja
  • 2 db tojás
  • liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió
  • só
  • bors

Elkészítése

Felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát. Ezt sóval,borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Megvárjuk amíg a gomba elfövi a levét. Ezután kerül bele a felcsíkozott tarja. Összepirítjuk és félretesszük hűlni.

A camemberteket keresztbe félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk egy kanállal(én kiskanállal szoktam), majd megtöltjük az előbb elkészített raguval.

2 db tojást, kb 20 dkg lisztbe ütünk, hozzáadunk 3 dl tejet és ezt kikeverjük. Először ebbe a masszába, majd zsemlemorzsába panírozzuk.(lehet duplán is akinek van türelme, én egyszer szoktam)

Szép pirosra sütjük. A sajtbelsőket kis zöldfűszerrel, sóval és a főzőtejszínnel pár percig főzzük, majd a rántott sajtra tesszük vagy mellé kínáljuk. Én ezt nem mindig csinálom meg mert sima majonézzel is szeretjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá.

Vigyázat, nagyon laktató!)

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-camembert/