Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertés- és marhahús
- só
- bors
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
- 5 dkg csiperkegomba
- 1 db zöld kosszarvú paprika
- 1 ek rizs
- 1/2 dl száraz fehérbor
- friss kakukkfű
Öntethez a tetejére:
- folyékony margarin
- 5 dl tejföl
- kevés só
- 1 tojás
- reszelt parmezán sajt
- 8 db cukkini (20-25 cm-es)
Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, és karalábévájóval eltávolítom a magházát, majd fóliával bélelt tepsibe teszem, és megszórom kevés sóval.
Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és hozzáadom a szintén apróra vágott gombát és paprikát. Sózom, borsozom, majd felöntöm borral, és kicsit párolom, majd hagyom kihűlni.
A húst sózom, borsozom, a tojással és a többi fűszerekkel, a rizzsel, kihűlt gombával összedolgozom, majd megtöltöm vele a cukkinik belsejét.
A tejfölbe belekeverem a tojást, a sót és a parmezánt, jól elkeverem egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözöm a töltött zöldségeket, és leöntöm az öntettel.
180 fokon 30 percig sütöm. Kapormártással és párolt rizzsel kínálom.

