Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött cukkini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 25 dkg darált hús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 20 dkg sajt (ízlés szerint)
  • olaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • só
Töltött cukkini

Elkészítése

A cukkinit először kettévágjuk, majd forró vízben 10 percig főzzük. Amíg a cukkini fő, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Amikor a cukkini megfőtt, leöntjük róla a vizet, és hosszában is félbevágjuk őket. Egy kanál segítségével óvatosan kivájjuk a közepét, hogy nagyobb darabokban maradjon meg, és kb. 5 mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt cukkini belsejét apró kockákra vágjuk, majd félretesszük.

Ezután kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg a hús meg nem pirul. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a felaprított cukkini belsejét, majd ízlés szerint fűszerezzük (például sóval, borssal, bazsalikommal vagy oregánóval). Levesszük a tűzről, és megtöltjük a cukkinik héját a húsos töltelékkel. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

A töltött cukkiniket egy tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Az utolsó néhány percben a grillezési funkcióval megpirítjuk a tetejét, hogy aranybarna, ropogós legyen.

Sztori:

Cukkini szezonban, amikor már mindenki unja a rántott cukkinit, kitaláltam egy új variációt az otthon talált hozzávalókból. A töltelék bármivel variálható, amit éppen otthon találunk, például bacon, gomba vagy kukorica is tökéletes kiegészítő lehet. Jó étvágyat és kísérletezgetést kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-cukkini-3/