Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először megmossuk a cukkinit, levágjuk a két végét, majd félbevágjuk és kivájjuk a belsejét. A magos részt nem használjuk fel, de a húsos alsóbb réteget felkockázzuk. A félbevágott cukkiniket fűszerezzük vegetával, borssal, és egy kis tört chili paprikával. Közben a hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Először megmossuk a cukkinit, levágjuk a két végét, majd félbevágjuk és kivájjuk a belsejét. A magos részt nem használjuk fel, de a húsos alsóbb réteget felkockázzuk. A félbevágott cukkiniket fűszerezzük vegetával, borssal, és egy kis tört chili paprikával.

Közben a hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, és tovább pároljuk. Ezután beletesszük a darált húst, és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ha szükséges, utána ízesítjük.

Miután a töltelék elkészült, hozzákeverjük a főtt rizst. A sütőedényt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belehelyezzük a félbevágott, kivájt cukkiniket, és megtöltjük őket a húsos-rizses keverékkel. A tetejükre sajtot szórunk, és paradicsomkarikákkal borítjuk be őket.

Az edényt alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, amíg a cukkini megpuhul és a sajt szépen megolvad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is