Elkészítése
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és a belsejüket karalábé vájóval kikaparjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd kevés vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockát. Félig megfőzzük a húst, majd hozzáadjuk a cukkinik kikapart belsejét és a finomra vágott petrezselymet, végül sózzuk. Amikor megfőtt, kevés liszttel meghintjük, majd ráöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, majd paradicsomszeleteket teszünk a tetejükre. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, kevés olajat öntünk alájuk, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
A töltött cukkiniket forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

