Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. Ha a cukkini idősebb, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük a fél cukkinikbe. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, a tetejüket megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.20.

Hozzávalók

A kapormártáshoz

Elkészítése

A rizst megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. Ha a cukkini idősebb, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk.

A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük a fél cukkinikbe. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, a tetejüket megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon sütjük, a cukkini méretétől és korától függően 30-40 percig. Levesszük a fóliát, a cukkinik tetejére reszelt vagy vékonyra szeletelt sajtot teszünk, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szép színt kap (kb. 10-15 perc).

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és egy-két percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kaprot, és habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is