Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött cukkini kapormártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 2 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl (vagy joghurt)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt sajt

A kapormártáshoz

  • 1 csomag kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • só
  • ecet
  • cukor

Elkészítése

A rizst megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. Ha a cukkini idősebb, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk.

A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük a fél cukkinikbe. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, a tetejüket megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon sütjük, a cukkini méretétől és korától függően 30-40 percig. Levesszük a fóliát, a cukkinik tetejére reszelt vagy vékonyra szeletelt sajtot teszünk, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szép színt kap (kb. 10-15 perc).

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és egy-két percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kaprot, és habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-cukkini-kapormartassal/