Először a rizst kevés olajon megpirítjuk, amíg kissé kifehéredik. Ezután megsózzuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, és takarék lángon puhára főzzük.
Közben a zöldségkeveréket margarinnal és 2 dl vízzel egy serpenyőben párolni kezdjük. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a bolognai alapot, és gyakori kevergetés mellett kissé besűrítjük a keveréket. Amikor elkészült, hozzákeverjük a főtt rizst, és még 1-2 percig együtt főzzük.
A cukkiniket megmossuk és 2 cm vastag karikákra vágjuk, majd a közepüket kivájjuk. Az olajozott tepsibe szépen sorba helyezzük a cukkini karikákat, és mindegyik közepébe halmozzuk a rizses-zöldséges keveréket. A töltött cukkini karikákat megszórjuk sültkrumpli fűszersóval.
A tepsit alufóliával lefedjük, és közepes hőfokon addig sütjük, amíg a cukkini megpuhul. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje kissé megpiruljon. Opcionálisan sajtot is olvaszthatunk a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.