Elkészítése
A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A májat botmixerrel pürésítjük. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a zsemlét, a májat és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és finomra vágott vöröshagymával fűszerezzük. Ezzel a masszával megtöltjük a felszúrt dagadót, a nyílást bevarrjuk.
A húst kívül-belül besózzuk. Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, majd beletesszük a megtöltött dagadót. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Közben a pecsenyelével időnként meglocsoljuk.
Az utolsó tíz percre levesszük róla a fóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.
