Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db sertésdagadó
  • 5 db tojás
  • 5 db zsemle
  • 20 dkg sertésmáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • tej

Elkészítése

A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A májat botmixerrel pürésítjük. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a zsemlét, a májat és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és finomra vágott vöröshagymával fűszerezzük. Ezzel a masszával megtöltjük a felszúrt dagadót, a nyílást bevarrjuk.

A húst kívül-belül besózzuk. Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, majd beletesszük a megtöltött dagadót. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Közben a pecsenyelével időnként meglocsoljuk.

Az utolsó tíz percre levesszük róla a fóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-dagado-7/