Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött édes káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 6 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése

A káposztafejek tetejéről egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük. A levágott tetejét visszaillesztjük, és tiszta konyharuhába kötve, sós vízben, kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután a levét lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben szépen megpirítjuk

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-edes-kaposzta/