A hagymákat apróra vágjuk, és 6 tojást keményre főzünk. A zsemléket beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekre vágjuk.
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, a kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk. Erre ráfektetjük a kolbászt, mellé helyezzük a főtt tojásokat, amelyek végeit előzőleg levágtuk, hogy szorosabban illeszkedjenek egymáshoz. A paprikaszeleteket is rátesszük.
A téglalap oldalait felhajtjuk, és alaposan összenyomkodjuk, hogy jól záródjon. A fasírtot kiolajozott tepsibe helyezzük úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra.
Egy tojást egy csipet liszttel elkeverünk, majd ezzel megkenjük a fasírt tetejét. Előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 1 óra alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!