Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A vagdalthoz

  • 80 dkg darált hús
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika

A töltelékhez

  • 6 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • paprika (piros, sárga, zöld )

A kenéshez

  • 1 db tojás
  • 1 csipet liszt
  • étolaj

Elkészítése

A hagymákat apróra vágjuk, és 6 tojást keményre főzünk. A zsemléket beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekre vágjuk.

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, a kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk. Erre ráfektetjük a kolbászt, mellé helyezzük a főtt tojásokat, amelyek végeit előzőleg levágtuk, hogy szorosabban illeszkedjenek egymáshoz. A paprikaszeleteket is rátesszük.

A téglalap oldalait felhajtjuk, és alaposan összenyomkodjuk, hogy jól záródjon. A fasírtot kiolajozott tepsibe helyezzük úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra.

Egy tojást egy csipet liszttel elkeverünk, majd ezzel megkenjük a fasírt tetejét. Előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 1 óra alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-fasirt/