Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött fehérpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fehérpecsenye
  • 20 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 szem borókabogyó
  • 1 db babérlevél

Elkészítése

A megtisztított fehérpecsenyét késsel a közepén hosszában átfúrjuk, és a nyílást ügyesen kitágítjuk. A sertéshúst a félig főtt rizzsel, a tojással a kiskanálnyi olajban pirított reszelt hagymával összegyúrjuk, és sóval, borssal fűszerezzük.

Az üregbe töltjük, és a pecsenye mindkét oldalát összetűzzük. A maradék olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a megtöltött pecsenyét, és kívülről megsózva, a többi fűszert mellérakva, egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére beforraljuk.

Tálalás előtt a húst deszkán felszeleteljük, az átszűrt mártásba visszatesszük, és még egyszer felforraljuk. Hidegen is kitűnő, ilyenkor leve nélkül, ecetes burgonyasalátával körítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-feherpecsenye/