Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött gomba igazi klasszikus, amit könnyű elkészíteni, mégis nagyon laktató és finom. A fűszeres löncshúsos töltelék, a bacon és a sajt együtt ízletes, szaftos fogást ad. Köretként krumplival, rizzsel vagy friss salátával is jól működik, így vacsorára vagy vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A gombákat alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, majd külön félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és a gombaszárakkal együtt előkészítjük.

A löncshúst egy tálban villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a felaprított gombaszárat, a hagymát, a tejfölt és kevés pirospaprikát. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.

A gombafejeket enyhén megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a kalapokat lefelé fordítva. A belsejüket meghintjük kevés kurkumával, majd egyenlően elosztjuk bennük a tölteléket.

A szalonnacsíkokat megfelezzük, V alakban a töltelékre tesszük, végül megszórjuk reszelt sajttal. Kevés olajjal meglocsoljuk, de vizet nem adunk hozzá, mert a gomba magától is levet enged.

Előmelegített sütőben, 175 fokon addig sütjük, amíg a gomba szépen megpuhul, a teteje pedig pirosra sül.

Salátával, rizzsel vagy különféle burgonyás körettel tálaljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés reszelt sajtot is, így még gazdagabb lesz az íze. Ha löncshús helyett darált húst használunk, a gombák szintén finomak és kiadósak lesznek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is