Elkészítése
A gombákat alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, majd külön félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és a gombaszárakkal együtt előkészítjük.
A löncshúst egy tálban villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a felaprított gombaszárat, a hagymát, a tejfölt és kevés pirospaprikát. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
A gombafejeket enyhén megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a kalapokat lefelé fordítva. A belsejüket meghintjük kevés kurkumával, majd egyenlően elosztjuk bennük a tölteléket.
A szalonnacsíkokat megfelezzük, V alakban a töltelékre tesszük, végül megszórjuk reszelt sajttal. Kevés olajjal meglocsoljuk, de vizet nem adunk hozzá, mert a gomba magától is levet enged.
Előmelegített sütőben, 175 fokon addig sütjük, amíg a gomba szépen megpuhul, a teteje pedig pirosra sül.
Salátával, rizzsel vagy különféle burgonyás körettel tálaljuk.
Tipp
A töltelékbe tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés reszelt sajtot is, így még gazdagabb lesz az íze. Ha löncshús helyett darált húst használunk, a gombák szintén finomak és kiadósak lesznek.
