Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 db gomba

Töltelék

  • 1 db löncshús konzerv (400 g)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • kurkuma
  • sajt
  • bacon
  • kevés olaj

Elkészítése

A gombákat alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, majd külön félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és a gombaszárakkal együtt előkészítjük.

A löncshúst egy tálban villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a felaprított gombaszárat, a hagymát, a tejfölt és kevés pirospaprikát. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.

A gombafejeket enyhén megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a kalapokat lefelé fordítva. A belsejüket meghintjük kevés kurkumával, majd egyenlően elosztjuk bennük a tölteléket.

A szalonnacsíkokat megfelezzük, V alakban a töltelékre tesszük, végül megszórjuk reszelt sajttal. Kevés olajjal meglocsoljuk, de vizet nem adunk hozzá, mert a gomba magától is levet enged.

Előmelegített sütőben, 175 fokon addig sütjük, amíg a gomba szépen megpuhul, a teteje pedig pirosra sül.

Salátával, rizzsel vagy különféle burgonyás körettel tálaljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés reszelt sajtot is, így még gazdagabb lesz az íze. Ha löncshús helyett darált húst használunk, a gombák szintén finomak és kiadósak lesznek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-gomba-4/