Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12-15 db nagyobb gomba
  • néhány szelet gépsonka
  • 1 kisebb fej vörös hagyma
  • só
  • bors
  • reszelt sajt

Besamelhez:

  • vaj
  • liszt
  • tej


Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.

Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.

Elkészítjük a besamel mártást

Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

[box style=”info”]Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-gomba-5/