Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba spárgával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg darált hús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 1 csomag spárga
  • 2 csomag gyors barna rizs

Elkészítése

A gombát megtisztítom és félreteszem. A petrezselymet apróra vágom, a zsemléket vízbe áztatom, majd kinyomkodom, és a húshoz adom a fűszerekkel, a tojással és a petrezselyemmel együtt. Ezt a keveréket használom a gombák megtöltésére.

Az így megtöltött gombákat olajozott tepsibe helyezem, a tetejüket megszórom reszelt sajttal. Ha van otthon egy kis bacon, azt is ráteszem a sajt tetejére. 180-200 fokos sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütöm.

A spárgát enyhén sós vízben párolom körülbelül 10 percig, majd lecsepegtetem. A rizst szintén enyhén sós vízben megfőzöm, amihez általában olyan rizst választok, amit csak 10-12 percig kell főzni.

Az ételhez öntetként majonéz és ketchup keverékét kínálom.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-gomba-spargaval/