Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött hagyma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2-3 fej vöröshagyma (nagyságtól függően)
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg párolt rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • bors
  • babérlevél
  • ecet

Elkészítése

A megtisztított hagymákat egészben, a fűszerekkel ízesített vízben megfőzzük, majd a hagymafejeket lecsurgatjuk. Aljukat és tetejüket levágjuk, és ujjunkkal kitoljuk a közepüket.

Az alján levő nyílást a hagymalevelekkel „befoltozzuk”, és beletöltjük a húsból, vagdalt szalonnából és rizsből álló, sós-borsos tölteléket. A megtöltött hagymákat kizsírozott tűzálló tálra ültetjük, és a tejföl meg a tojás keverékével leöntve, a sütőben megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-hagyma/