Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Töltött húsrolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát felkockázzuk és 3 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverünk benne 1 tojást. Átsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a felkockázott szalonnát, valamint az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, 1 tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.12.16.

Hozzávalók

Szószhoz

Elkészítése

A hagymát felkockázzuk és 3 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverünk benne 1 tojást. Átsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a felkockázott szalonnát, valamint az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, 1 tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából kis lepényeket formázunk, és kiskanálnyi mennyiséget halmozunk rá a gombás töltelékből, majd gombóccá formázzuk.

A gombócokat kiolajozott tepsibe tesszük, aláöntünk fél dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük. Közben átforgatjuk. Mielőtt teljesen megsülnének, az utolsó 10 percben levesszük a fóliát róla, hogy szép pirosra süljenek.

A szószhoz a majonézbe keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is