Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött húsrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg szalonna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény

Szószhoz

  • 1 fej lilahagyma
  • 3 db savanyú uborka
  • 10 dkg majonéz

Elkészítése

A hagymát felkockázzuk és 3 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverünk benne 1 tojást. Átsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a felkockázott szalonnát, valamint az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, 1 tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából kis lepényeket formázunk, és kiskanálnyi mennyiséget halmozunk rá a gombás töltelékből, majd gombóccá formázzuk.

A gombócokat kiolajozott tepsibe tesszük, aláöntünk fél dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük. Közben átforgatjuk. Mielőtt teljesen megsülnének, az utolsó 10 percben levesszük a fóliát róla, hogy szép pirosra süljenek.

A szószhoz a majonézbe keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-husrolad-2/