Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Töltött finomságok

Töltött kápia paprika paradicsomszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db nagyobb piros kápia paprika Töltelékhez: 50 dkg darált hús 1 tojás 2 csipet majoránna 2 csipet jódozott só 1 csipet őrölt fekete bors 2 ek olaj 2 kisebb fej vöröshagyma 2 bögre rizs Paradicsomszósz: 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé 4 ek kristálycukor 1 kk jódozott só 2 csipet fekete őrölt bors 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
03Judit15
Beküldte: 2015.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb piros kápia paprika

Töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 csipet majoránna
  • 2 csipet jódozott só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 ek olaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 bögre rizs

Paradicsomszósz:

  • 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 kk jódozott só
  • 2 csipet fekete őrölt bors
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A rizst átmossuk, és lecsepegtetjük egy szitában. A hagymákat apróra felvágjuk.

A húst megpirítjuk egy kevés hagymás olajon, befűszerezzük. Átrakjuk egy nagyobb tálba, és beleöntjük a rizst, majd beleütjük az 1 nagyobb tojást. Jól összekeverjük, és félretesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a fűszerek benne.

A paprikákat megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, mert később még szükség lesz rájuk. A paprikákat kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat is.

Megtöltjük a paprikákat egy evőkanál és egy fakanál segítségével. Egy nagyobb lábasba helyezzük őket, és a tetejükre visszahelyezzük a paprikák tetejét. Felengedjük vízzel a lábast, hogy ellepje a paprikákat a víz, és 90 percig közepes lángon főzzük.

Elkészítjük közben a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz készítése:

Az olajat felmelegítjük, felengedjük a paradicsomlével, és befűszerezzük: só, bors, kristálycukor.

Tálaláskor a paprikák tetejét levesszük, és mellé helyezzük a paradicsomszószt. Friss kenyérrel tálaljuk!

[box style=”info”]Én szoktam hagyni pár gombócot simán, a tojás összetartja őket, és így nem mentek szét a főzés közben, e mellé is paradicsomszószt helyezek tálaláskor.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is