Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
  • 30 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5 pohár meleg víz

Továbbá szükséges még

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 20 db fejes savanyú káposzta levél

Elkészítése

A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.

Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.

A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek, végül vágott káposztával zárom.

Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órán át főzőm lassú tüzön.

A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.

Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-12/