Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rizs
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 0,5 kg savanyú apró káposzta
  • 12 db savanyú káposzta levél
  • 1 evőkanál tejföl
Töltött káposzta kép

Elkészítése

Először a darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával és egy evőkanál tejföllel. Ezt a keveréket gondosan beletöltjük a káposztalevelekbe, hogy szép töltött káposztákat kapjunk.

Egy tepsi aljára az apróra vágott káposzta felét helyezzük, majd erre tesszük a töltött leveleket. Végül a maradék aprókáposztával befedjük az egészet. Egy kevés vizet öntünk rá, hogy ne száradjon ki, majd alufóliával lefedjük a tepsit.

A sütőt előmelegítjük, és a tepsit körülbelül két órára betesszük főni. Ennyi idő alatt a töltelékek szépen megpuhulnak, a káposzta íze összeérik a hússal, és a végeredmény egy ízletes töltött káposzta lesz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-2/