Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 25 dkg füstölt szalonna (darált)
  • 15 dkg rizs
  • 4 evőkanál ketchup
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • fokhagymapor
  • 1 dl víz
  • 2 kisebb fej káposzta
  • kapor
  • ecet
Töltött káposzta

Elkészítése

A darált húst, a füstölt szalonnát, a rizst, 1 deci langyos vizet, pirospaprikát, ketchupot, sót, borsot és ételízesítőt összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, amíg a káposztát előkészítjük. Az édes káposztát lobogó sós, ecetes és kapros vízben leforrázzuk, majd eltávolítjuk az erét. Amikor ezzel megvagyunk, elkezdhetjük megtölteni a káposztaleveleket. Én a fél káposztalevelet legalább négy részre osztom, hogy kisebb töltelékeket készítsek.

A fazék aljára apróra vágott káposztát teszünk, majd erre helyezzük szorosan egymás mellé a megtöltött káposztákat. A tetejére két nagy fej vöröshagymát és egy nagy fej fokhagymát teszünk, majd befedjük káposztalevelekkel. Felöntjük vízzel, és kb. 1 órán át főzzük: először magas hőfokon, amíg felforr, majd takarékon tovább főzzük. Lehet savanyú káposztában is készíteni, ízlés szerint.

Sztori:

A töltött káposztám mindig nagy sikert arat a család, barátok és ismerősök körében. Ezzel a recepttel még egy versenyen is harmadik helyezést értem el, bográcsban főzve. Mester szakácstól elismerő oklevelet kaptam, és ma is gyakran kérnek fel ballagásokra és összejövetelekre, hogy készítsek töltött káposztát, pedig nem vagyok profi szakács!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-3/