A darált húsból, a reszelt vöröshagymából, a rizsből, egy tojással, tört fokhagymával, sóval és borssal elkészítjük a hústölteléket. Ezt nyolc egyenlő részre osztjuk, majd káposztalevelekbe csomagoljuk.
Közben apróra vágjuk és kiolvasztjuk a füstölt szalonnát, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. A paprikával meghintjük, és az aljára fektetjük a nagy darabokra vágott dagadót. Ráterítjük a szálas káposzta felét, majd a káposztarétegre sorba rakjuk a töltött káposztákat, és végül a maradék káposztával befedjük. A közé keverjük az összetört fokhagymát is. Ha szeretnénk, paradicsompürét is adhatunk hozzá, hogy még zamatosabb legyen az étel.
Vizet öntünk alá, majd lefedve lassan megfőzzük. Amikor már majdnem kész, az olajból és lisztből rántást készítünk, és besűrítjük vele a káposztát. Tálalás előtt gazdagon megtejfölözzük.
Erdélyben szokás még a tetejére kisütött bordaszeleteket és bevagdalt, zsírban kisütött kolbászt is tenni, ami különleges ízt ad az ételnek.
Jó étvágyat kívánok!