A kis fej vöröshagymát egy evőkanál zsíron megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. Amíg a hagyma hűl, összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket ízlés szerint, az összezúzott fokhagymát, valamint a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Az apró káposztát, ha túl savanyú, átöblítjük. A káposztalevelek vastagabb részét levágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük őket. Alma méretű gombócokat formázunk a húsos töltelékből, majd beletekerjük a káposztalevelekbe, a végeket visszahajtva.
Egy nagyobb fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, erre rakjuk a töltött káposztagombócokat. Ráhelyezzük a sertéskörmöt, farkat, fület és a füstölt húst. Ismét egy réteg gombócot helyezünk rá, majd a tetejére szórjuk a maradék apró káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük.
Amikor majdnem kész, elkészítjük a rántást, és hozzáadjuk a káposztához. További fél órát főzzük, közben időnként megrázogatjuk a fazekat (keverni nem szabad, hogy ne essen szét).
Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!