Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús (lapocka és dagadó)
  • 1 db sertésköröm
  • 1 db sertésfarok
  • 1 db sertésfül
  • 10 dkg füstölt sonka (oldalas)
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 10 db savanyú káposztalevél
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál disznózsír
  • finomliszt (a rántáshoz )

Elkészítése

A kis fej vöröshagymát egy evőkanál zsíron megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. Amíg a hagyma hűl, összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket ízlés szerint, az összezúzott fokhagymát, valamint a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Az apró káposztát, ha túl savanyú, átöblítjük. A káposztalevelek vastagabb részét levágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük őket. Alma méretű gombócokat formázunk a húsos töltelékből, majd beletekerjük a káposztalevelekbe, a végeket visszahajtva.

Egy nagyobb fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, erre rakjuk a töltött káposztagombócokat. Ráhelyezzük a sertéskörmöt, farkat, fület és a füstölt húst. Ismét egy réteg gombócot helyezünk rá, majd a tetejére szórjuk a maradék apró káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük.

Amikor majdnem kész, elkészítjük a rántást, és hozzáadjuk a káposztához. További fél órát főzzük, közben időnként megrázogatjuk a fazekat (keverni nem szabad, hogy ne essen szét).

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-5/