Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg füstölt kolbász 2 paprika 2 ek zsír 5 dl paradicsomlé (házi) 2 szárított csili paprika 2 dl fehérbor, száraz 2 tk őrölt pirospaprika 2 fej vöröshagyma 2 marék gersli (árpagyöngy) ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint só Töltelék: 6 db […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 paprika
  • 2 ek zsír
  • 5 dl paradicsomlé (házi)
  • 2 szárított csili paprika
  • 2 dl fehérbor, száraz
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 marék gersli (árpagyöngy)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Töltelék:

  • 6 db savanyú káposzta levél
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 bögre rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A darált húst összekeverem a tojással, a rizzsel, a finomra vágott vöröshagymával, őrölt borssal, pirospaprikával, sóval és az étolajjal.

A káposztalevelekről a vastag eret lefaragom, ha nagyok a levelek, középen kettévágom, és 2 evőkanálnyi tölteléket becsavarok vele. A végeit benyomkodom. A maradékból olajos kézzel tojásnyi gombócokat formázok.

Ha szükséges, a káposztát bő vízben kimosom, kinyomkodom, és keresztbe bevagdosom.

A szalonnát zsírjára sütöm, megdinsztelem benne a felaprított vöröshagymát és a kockára vágott paprikát, majd hozzáadom a felkockázott kolozsvári szalonnát. 5 percig párolom, azután félrehúzom, meghintem pirospaprikával, beleöntöm a bort, és belekeverem a káposzta felét.

Erre helyezem a levélbe töltött húsgombócokat, és a csupasz töltelékgombócokat. A maradék káposztával befedem, ráteszem a csili paprikát, megszórom gerslivel, ráöntöm a paradicsomlevet. Tetejére kolbászkarikákat helyezek.

Felöntöm annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, és 80 percig főzöm. Közben néhányszor megforgatom, de nem keverem!

Friss kenyeret és tejfölt kínálok hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is