Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta a sütőből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
  • só
  • bors vagy borsikafű
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg barna rizs vagy hajdina
  • 1 szál füstölt kolbász

Továbbá

  • 1 fej savanyú káposzta
  • 1 kg savanyú apró káposzta
  • pirospaprika
  • tejföl

Elkészítése

Megmossuk a rizst/hajdinát, majd hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját és összegyúrjuk.

A lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.

A megmaradt káposztaleveleket (ha van) feldaraboljuk és egy magas falú tepsi aljára halmozzuk a füstölt kolbásszal együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú apró káposztával betakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére szórjuk a pirospaprikát is. Rátesszük a tepsi fedelét vagy alufóliával letakarjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe.

Érdemes közepes hőfokot választani, kb 160 fokot és kb másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell. Van, aki tesz rá rántást, én anélkül készítem.

Tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-a-sutobol/