Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta, avagy szárma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1 közepes méretű savanyított káposztafej
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg félig főtt rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • só, bors, pirospaprika
  • tejföl a tálaláshoz


Elkészítése:

A savanyított káposztafejet leveleire szedjük. A vastag ereket ki kell vágni.

A darált húst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával.

A szalonnát kipirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát, .megszórjuk pirospaprikával.

Rátesszük a savanyú káposztát, és 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici víz mehet alá. Kiszedjük a káposzta felét, betesszük a töltelékeket. Ha nagyobb adagot csinálunk, nyugodtan lehet őket állítani is, megtartják egymást.

Visszatesszük a kiszedett káposztát, és fölöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt pároljuk 40 percig. Menet közben egy tölteléket kihalászva érdemes ellenőrizni, hogy megpuhult-e a rizs, megfőtt-e a hús. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

[box style=”info”]Egy kis füstölt hússal megbolondítva még finomabb![/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-avagy-szarma/