Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta cserépedényben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 1 kg darált hús
  • 200 g rizs
  • 1 darab csülök (sonka vagy bármilyen füstölt hús)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 500 ml paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • kapor

Elkészítése

A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra vágjuk. Levágjuk a káposztalevelekről a vastag ereket.

A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a papikát.

Egy tálban összekeverjük a rizst, húst, hagymát és a fűszereket. Én belekeverek 1-2 dl paradicsompürét is, majd betöltjük a káposztaleveleket húsos masszával.

A cserépedény aljára rakunk egy kis aprított káposztát, erre jön a füstölt hús fele szépen felszeletelve és a töltött káposzta. Tetejére ismét a füstölt hús, megszórjuk kaporral és ráöntjük a megmaradt paradicsomlevet. Felöntjük annyi vizzel, ami ellepi.

Sütőbe tesszük és kb 3 órán át sütjük 180 fokon.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-cserepedenyben-2/