Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta csirkehúsból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 0,5 kg csirkecomb
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 250 g rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só
  • pirospaprika
  • tejföl
  • 1 tojás

Elkészítése

A kétfajta húst ledaráljuk.

A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.

Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.

A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.

A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.

Felöntjük vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.

Tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-csirkehusbol/