Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Töltött káposzta diétásan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta (laposabb puhább a megfelelő) főzőlébe: 3 l víz, 2 ek ecet, 2 ek só, kaporszár Töltelék: 70-80 dkg darált csirkemell filé 1 csapott ek só 1 ek őrölt pirospaprika 1/2 ek őrölt bors 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 fej reszelt vöröshagyma 10 dkg rizsszem tészta Elkészítése: Feltesszük a vizet főni,b […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.09.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta (laposabb puhább a megfelelő)
  • főzőlébe: 3 l víz, 2 ek ecet, 2 ek só, kaporszár

Töltelék:

  • 70-80 dkg darált csirkemell filé
  • 1 csapott ek só
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1/2 ek őrölt bors
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 10 dkg rizsszem tészta


Elkészítése:

Feltesszük a vizet főni,b elerakjuk a sót, az ecetet, a kaporszárat(el is maradhat), majd ha forr, akkor beletesszük a káposztát, aminek a torzsáját előzőleg kivágtuk (ék alakban).

Folyamatosan forgatjuk és szedjük lefele a leveleit, a megmaradt kicsi káposztagombócot benne hagyjuk ,majd ezt vágjuk fel apróra a fazék aljára és a tetejére.

A darált húshoz adjuk a sót, borsot, pirospaprikát, az áttört fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát és a rizsszemtésztát.

Az egészet összedolgozzuk, majd a káposztalevelekről levagdossuk a középső vastag, eres részt és a tenyerünkre terítve egy levelet, a töltelékből teszünk egy darabot a levélre, a levél jobb oldalát felhajtjuk, majd a csuklónk felől elkezdjük feltekerni a levelet, végül a másik végét egyszerűen betömködjük és kész a töltelék.

Ha elfogyott a töltelék, a maradék káposztát egymásra rakva feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk, ezt tesszük a megmaradt kicsi káposztagombócunkkal is, majd elosztjuk. A fele megy a fazék aljára, rá szép sorban a megtöltött káposzták, a tetjére szórjuk a maradék aprított leveleket.

Felöntjük vízzel, hogy ellepje a káposztákat, csipet sót teszünk bele, lefedjük és ha felforrt, takaréra vesszük a lángot és készre főzzük. Félidőnél megkóstolhatjuk a levét, ha szükséges sót és ecetet tehetünk bele.

Én mindig kaporral készítem, ha nincs kaporszár, tehetünk bele fagyasztottat vagy frissen vágottat is. Nagyon jó ízt ad az ételnek. Én nem szoktam rántást belerakni, csak tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is