Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta édes káposztából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg fejes káposzta (édes)
  • 50 dkg darált hús (lapocka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg rizs
  • só
  • bors
  • köménymag
  • gulyáskrém
  • fűszerpaprika
  • 180 g sűrített paradicsom

Elkészítése

A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel, hússal és az olajon megdinsztelt hagymával.

A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt

a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.

A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a

sűrített paradicsomot is rátesszük, felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta puhult.

Lassú tűzön készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-edes-kaposztabol-2/