Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 fej káposzta 60 dkg savanyú apró káposzta 1,5 kg darált hús 1 tojás 2 marék rizs 1 nagyobb fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál pirospaprika 1 kávéskanál só kevés frissen őrölt bors néhány babérlevél 1 evőkanál zsír 1 kg füle, és farka, egyéb csontos hús, és fejhús néhány szál csombor (borsikafű) 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej káposzta
  • 60 dkg savanyú apró káposzta
  • 1,5 kg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 marék rizs
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • kevés frissen őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kg füle, és farka, egyéb csontos hús, és fejhús
  • néhány szál csombor (borsikafű)
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 5 evőkanál liszt


Elkészítése:

A fejes káposztáknak a torzsáját kivágjuk, köménymagot szórunk helyére, majd enyhén sós vízben feltesszük főni.

A húsból, a tojásból, a rizsből, az apróra vágott hagymából, a szétnyomott fokhagymából, a pirospaprikából, és a fűszerekből összegyúrjuk a tölteléket, kicsit állni hagyjuk. Én minden esetben megkóstolom a tölteléket, ha szükséges utána ízesítem.

A káposztákat levelekre bontjuk, ereit kivágjuk majd belegöngyöljük a töltelékeket. Nagy méretű fazék aljára csontosabb húsokat teszünk, majd megszórjuk apró káposztával, a levelekből kivágott erekkel, és erre rakjuk körkörösen a töltelékeket.

Amikor a fazékba az összes tölteléket beletettük, tetejét ismét megszórjuk apró káposztával, esetleg csilit, vagy csípős, hegyes zöldpaprikát teszünk rá, a mit a főzés után kivehetünk, tetejére tesszük a csombort, és néhány babérlevelet, annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen teljesen ellepi, és fedő alatt, közepes hőfokon bő 90 percig főzzük.

Zsírból, lisztből rántást készítünk, amit megszórunk paprikával, majd a káposzta főzőlevével temperálunk, csomómentesre elkeverve berántjuk a fazéknyi töltött káposztánkat.

Nagyobb fazekat válasszunk, mert a töltelékek dagadnak főzés közben, így könnyen kifuthat a lé.

Mint a töltött káposztát általában, tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is