Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált sertéscomb
  • 6 db savanyú káposztalevél
  • 1 dl rizs
  • 1 ek zabpehely
  • 2 kis méretű tojás
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kapor
  • csombor
  • 1 csili
  • 2 ek apróra vágott póréhagyma
  • 1 kisebb piros paprika
  • 1 ek olaj + a kuglóf forma kikenéséhez


Elkészítése:

A felaprított póréhagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval 1 ek olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól összekeverjük.Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.

A rizst megmossuk és a zabpehellyel együtt ezt is hozzáadjuk. Beletesszük még a tojásokat, a fűszereket és alaposan összegyúrjuk.

Egy kuglófformát olajjal kikenünk és kibéleljük savanyú káposzta levéllel úgy, hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük káposztalevéllel. A tetejére csombor ágat teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük. (Én az alsó rácsra raktam.)

A tepsibe vizet öntünk. Sütés közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot (kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és egy kicsit rápirítunk.

Amikor elkészült, 10-15 percig pihentessük, ezt követően borítsuk tálra (óvatosan, mert a marad folyadék könnyen kifolyhat).

Tejföllel tálaljuk. Krumplipürével nagyon finom.

[box style=”info”]Zöld káposztából is elkészíthető, ha a levelet leforrázzuk, illetve aki szereti füstölt húst is vághat bele.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-maskepp/