Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta újragondolva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg sertés darált hús
  • 3 ek rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy ek ételízesítő
  • só
  • 0,5 ek őrölt pirospaprika
  • 10-15 dkg füstölt szalonna

Rántáshoz:

  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 pohár víz


Elkészítése:

A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy fazék aljára, erre pedig a füstölt szalonna darabkákat (ne mindet) tesszük.

A húst és a többi hozzávalót összekeverjük. Gombócokat formálunk, és a káposztára halmozzuk.

A húsgolyók tetejére kerül a maradék savanyú káposzta és a szalonna. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ha felforrt, akkor kisebb lángon 2-3 órán át főzzük.

Amikor kész, akkor jöhet rá a rántás: az olajat egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Amikor forró, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a vizet.

Az egészet a káposztára öntjük, és még kb. 10 percig főni hagyjuk.

Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kaposzta-ujragondolva/