Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kápszta cserépedényben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 800 g sertés darálthús
  • 1 kg savanyított káposzta
  • 250 g rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • gersli ízlés szerint (árpa gyöngye)
  • füstölt hús
  • finomliszt
  • fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • babérlevél

Elkészítése

A cserépedényt beáztatjuk használat előtt 1-2 órával langyos vízbe.

A kelkáposztát leveleire szedjük, előkészítjük, majd sós vízben előfőzzük.

Elkészítjük a tölteléket, amihez a hagymát apróva vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk és közben ízlés szerint petrezselyemzölddel, sóval és borssal ízesítjük.

A darálthúshoz keverjük a dinsztelt hagymát, rizst, sót, borsot, pirospaprikát. Gombócokat formálunk, majd hagyományos módon betöltjük az előfőzött kelkáposzta levelekbe.

Ha mindennel készen vagyunk, akkor jöhet az étel felépítése. A cserépedény aljára savanyú káposzta 1/3-a kerül, megszórjuk gerslivel, fokhagymát karikázunk rá, megszórjuk liszttel. Beletesszük a füstölthúst és 1-2 kisebb babérlevelet. Jöhet egy sor töltelék, amit újabb savanyúkáposzta sor követ az előbb leírt feltétekkel. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. A végén felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje.

A sütőt a cserépedény miatt nem melegítjük elő. 160 fokon kb 2-2,5 órán át sütjük.

Mikor kész, a cserépedényben hagyjuk kihűlni.

Másnap tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kapszta-cserepedenyben/