Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karalábé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db karalábé
  • 20 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 db kockacukor

Elkészítése

A nyers karalábékat kivájjuk, és a húsból, félpuhára párolt rizsből, tojásból összeállított, sóval, őrölt borssal ízesített töltelékkel megtöltjük.

Mély tűzálló tálban megmelegítjük az olajat, a kivájt karalábéforgácsot belerakjuk, sóval, cukorral ízesítjük, és a megtöltött karalábékat fektetve egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk.

Végül a tejföl 1 kanál liszttel besűrítjük, az összevagdalt petrezselyemmel meghintjük, és néhány perces forralás után tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-karalabe-2/